Строителството със сандвич панели – най-бързо и икономически изгодно

Боядисването като защита от мухъл
08/08/2016
Подготовка на основи за екстериорно боядисване
16/08/2016

Представяме ви обекти с продукти на компания „Технопанел”, която развива модела, че българското производство е гаранция за надеждност.

Технопанел” ЕАД е част от „Балканстрой холдинг груп”  с основен предмет на дейност производство и търговия на стенни и покривни сандвич панели, профили и завършващи елементи  от листов метал, поликарбонатни панели, профилирани ламарини – високо и ниско профилни, крепежи и всичко необходимо за изграждането на съвременната индустриална сграда. Заводът за производство на сандвич панели стартира работа през 2008 г. и от тогава до днес непрестанно увеличава обема на реализираната продукция, усъвършенства производствения процес и развива нови продукти. Като местен производител „Технопанел” държи изключително много на качеството и доброто си име на лидер на пазара, и развива модела, че българското производство е гаранция за надеждност.

 

„Технопанел” произвежда стенни и покривни сандвич панели с три вида изолационна сърцевина: Полиуретан, Минерална вата и Полиизоцианурат (PIR), и то на една производствена линия. Това обуславя съвместимостта на сглобките между панелите с различна сърцевина – нещо много важно за голяма част от обектите. Голямо предимство е производството на PIR панели – много малко производители в Европа го правят, а този продукт съчетават предимства като много добра огнеустойчивост и отлична топлоизолация.

 

Сандвич панелите имат широк спектър на приложение: изграждане на логистични, складови и производствени сгради, плодохранилища, мандри, кланици, ферми, зърнобази, мелнични фуражни комплекси, шоуруми, търговски площи, използват се дори в жилищното строителство – особено популярните към днешна дата покрай бежанската криза в Европа модулни преносими жилища също се правят със сандвич панели.

 

През тази година „Технопанел” изгражда, реконструира и обновява различни обекти. Един от тях е за подмяна на ламаринен покрив на производствена сграда на пастети „Компас” в с. Комарево, община Берковица. Постоянният конденз и липса на топлоизолация карат инвеститора да избере сандвич панелите пред ламарината. Покривът от 4дка LT ламарина е подменен с 40 мм сандвич панели – целесъобразно и ефективно и качествено решение.

 

Друг обект с продукти на „Технопанел” е преустройство на производствена и складова база на ядки „Детелина” в Севлиево. Инвеститорът прави вътрешно преразпределение на сградата, като избира 25 мм преградни стени – общо около 1500 кв.м.

 

Старата производствена сграда на картофохранилище в самоковското с. Белчин доби нов облик с доставените от „Технопанел” стенни сандвич панели. С избраната от инвеститора дебелина 80 мм сградата има изключително добра топлоизолация, което я прави енергоефективна, едновременно с модерния външен вид.

 

sandvich paneli

Сандвич панели

 

 

 

В момента се изпълнява и птицеферма в Цар Калоян. Общото количество панели, които „Технопанел” достави в партньорство с фирма „Здрадеч”, е 4300 кв.м. – стенни и покривни сандвич панели 30 мм в популярния за агрообектите цвят по RAL 6005.

 

 

 

 

 

Всички елементи на една сграда трябва да се характеризират с дълготрайност, надеждност, енергийна ефективност и лесна поддръжка и експлоатация. Няма друг строителен продукт, който да съперничи на сандвич панелите по тези показатели. Правилният монтаж свежда разходите за поддръжка и ремонт по сградата практически до нула.

 

Строителството със сандвич панели е най-бързото и икономически изгодно пред всяко друго. Комбинацията и възможността за избор на изолационна сърцевина покрива противопожарните изисквания, а относно изолацията – полиуретанът и полиизоциануратът са най-добрите познати топлоизолатори. Един пример: представете си за 50 години колко пъти бихте ремонтирали покрив, изпълнен с керемиди или някакъв вид PVC хидроизолация например? Как влияе на тези материали смяната на температурата през сезоните, слънцето, водата? При правилно изпълнен обект със сандвич панели, изработени с необходимите по стандарт материали, със съответните характеристики, не бихте имали нужда от ремонтни дейности при нормална експлоатация дълги години.

 

Главната особеност е правилното изпълнение. Термопанелите предоставят големи възможности за различни архитектурни решения, но най-важното е спазването на предписаните от производителя указания за монтаж и експлоатация. Търговския екип на „Технопанел”, заедно с инженерния отдел, отделя изключително много време за срещи с архитекти, проектанти и строително-монтажни фирми с мотото „Можем да кажем, че сме си свършили добре работата – не след производството на продукта, а след правилния му монтаж на обекта”.

 

Няма друго решение в строителния бранш, което да превъзхожда сандвич панелите в съпоставката цена/качество. Най-бърз монтаж, най-добра топлоизолация, липса на кондензни процеси и на термомост, дълготрайност на фасадите и покривите благодарение на предварително поцинкованата и с няколко финишни слоя, последният от които в цвят с полиестерно покритие, ламарина.

 

Разумният избор за изграждането на една индустриална сграда са именно термопанелите, а „Технопанел” като местен производител постига най-доброто съотношение цена-качество. Търговското покритие на цялата страна с компетентни търговски представители, инженерният отдел в офиса на компанията, възможността за бърза реакция при производство и качествените продукти са гаранцията, която „Технопанел” дава на своите клиенти и партньори.

Източник:

Here is a collection of places you can buy bitcoin online right now.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *