Идеи за обзавеждане на задният двор

Съвети при покупка на имот
28/07/2016
Боядисването като защита от мухъл
08/08/2016

obzavejdane-gradina-563x353

Патиото или задният двор могат да бъдат едни от най-важните места във вашият дом. В приятното топло време там да релаксирате и да каните приятелите си. Но първото нещо, което трябва да направите с вашият двор или градина е да го облагородите, обзаведете и то така, че да вие е приятно и да се гордеете с вашето кътче за спокойствие и забавни моменти.
Първото нещо с което трябва да се снабдите са маса и столове. Че за какво ви е дворчето, ако няма къде да поседнете, да изпиете чаша кафе или бира на въздух. Може да изберете ниска масичка тип кафена, или широка маса и пейки вместо столове ако мислите да каните често приятели на по бира. Също така може да помислите и за допълнителна помощна маса/масичка, върху която да слагате за момента ненужните неща. При изборът на столове гледайте да са удобни и водоустойчиви, ако не мислите да ги прибирате след всяка сбирка.


Друго нещо, за което трябва да помислите е градинското осветление. Тъй като повечето ви сбирки с приятели ще свършват по тъмно е добре да имате добро осветление в двора си. Добра идея е да поставите множество малки осветителни тела около патиото, може да са чисто легнали или да представляват ниски колчета. Също така е добра идея да окачите фенери ако имате дървета или някаква конструкция. Ще придадете една приказна атмосфера на вашата градина.
Не забравяйте озеленяването на вашата градинка или двор. Може да имате тревна настилка, различни видове цветя и храсти оформени стилно на островчета. Тук оставете фантазията ви да заработи, реално идеите за озеленяване и за съчетаване на растенията са многобройни. Растенията ще разкрасят и освежат външното пространство на домът ви.
Друго важно нещо, което трябва да имате във вашият двор или градинка е грил или барбекю, които да приготвяте вкусни мезета за срещите с приятели. А също така около барбекюто се завързват интересни разговори. Зависи от бюджетът ви може да изберете различни видове барбекюта, може дори да си направите кът за огън и върху огъня да печете пържоли и наденички.
И последното нещо, което трябва да помислите за вашето патио – това е дали ще е на открито или все пак ще има някакво покритие. Може да бъде навес, шатра или дори да построите беседка във вашият двор. Пак нещата опират до финанси, но се намират по магазините и евтини шатри, които са достатъчни да ви опазят от летният дъжд.
Ако имате дворче, действайте и го обзаведете. Поканете вашите приятели на гости и ги зарадвайте с новостите, които се направили във вашата градина. И не забравяйте добре охладените напитки.

снимка: houzz.com

Източник:http://stroitelstvo.eu/idei-za-obzavezhdane-na-zadniyat-dvor.html 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *